Івано-Франківськ

Чим підживити грядки восени, щоб наступного року зібрати гарний врожай: поради

Розповідаємо, який метод підживлення допомагає перетворити навіть самий бідний ґрунт на чорнозем.

60c8c04ee0e23.jpg

Листопад – місяць, в якому варто потурбуватися про підживлення грядок, щоб наступної осені зібрати гарний урожай.

Для цього не потрібно витрачати кошти, адже зробити добриво можна вдома.  Такий органічний вид добрива утворюється внаслідок розкладання природних матеріалів: опалого листя, гілок, залишків їжі, бадилля бур’янів тощо, пише ТСН.

Компост вкрай поживний, тому робить навіть найбільш бідний ґрунт родючим, а рослини – здоровими та продуктивними.

Як зробити компост: покрокова інструкція

  • Спочатку потрібно зібрати органічні матеріали. Це може бути листя, гілки, трава, навіть шматки картону. Головне, щоб ці речі не мали хімічних забруднень чи шкідливих складників.
  • Складіть компостну купу. Варто розподілити органічні матеріали на відведеній для цього ділянці. Вони там зможуть поступово розкладатися та перетворюватися на корисні органічні добрива.
  • Додайте води та повітря. Щоб процес розкладання відбувався швидше, потрібно регулярно зволожувати компост та вентилювати купу, перемішуючи органічний матеріал.
  • Покрийте компостну купу. Щоб зберігалися вологість та тепло, компост варто накрити сухою травою чи картоном. Тоді упродовж зими він буде під впливом тепла швидше розкладатися – і навесні ви отримаєте органічне добриво, яке збільшить урожай картоплі у кілька разів.

Завдяки саморобному добриву ґрунт на ваших картопляних грядках стане поживним та родючим. Картопля у такій землі виросте великою та поживною, і не матиме залишків хімічних добрив.  До того ж ви посприяєте збереженню довкілля. Адже це екологічний спосіб використання залишків листя, трави та гілок для підвищення урожайності ґрунту.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено