Івано-Франківськ

У Франківську планують закупити 1000 дронів для військових: тендер оголосять вже завтра

Вже є запити на дрони від військових частин.
image 1 scaled

Світлина – 24 Канал

З бюджету Івано-Франківської громади планують виділити кошти на купівлю 1000 дронів для українських захисників. Тендер за програмою планують оголосити вже завтра, 7 листопада.

Про це йшлося на брифінгу міського голови Руслана Марцінківа, пише ПІК.

Як зазначив Марцінків, влада вже має запити на дрони від 15 військових частин.

“Завтра оголосимо великий тендер на тисячу дронів і надіємось, що буде оперативна поставка цих дронів. Паралельно ми також закуповуємо дрони не “камікадзе”, а дрони які просять військові частини, бо вони є різної модифікації”, – сказав міський голова.

За його словами, в пріоритеті – FPV-дрони. Перед виробниками ставитимуть термін – місяць.  Для отримання дронів військові частини повинні подати запит у міську раду.

Мер додає, що також постійно для військових купляють автомобілі. Для цього кошти акумулюють через благодійні фонди. Зокрема, найближчим часом передати авто мають 79-й бригаді.

“Пріоритетом для нас є ті військові частини, які знаходяться на території нашого Івано-Франківська та області, чи там де перебувають іванофранківці. І це зрозуміло, тому що це кошти Івано-Франківської громади. Ми повинні обгрунтувати, чому тій чи іншій військовій частині ми передали дрони”, – зазначив Руслан Марцінків.

До слова, на Прикарпатті створюють 30 вогневих точок для захисту неба.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено