Івано-Франківськ

У Карпатах ведмеді розгромили вулики, з’їли мед та пошкодили дерева (ФОТО)

В звʼязку зі зміною кліматичних умов, потреби в запасах їжі, у ведмедів - збільшуються.

FB IMG 1699594682840 scaled

На території Ясінянської філії Карпатського лісового офісу, ведмеді розгромили вулики, пошкодили дерева та з’їли мед, повідомили на фейсбук-сторінці ДП “Ліси України”, пише ПІК.

За словами єгерів, ведмеді, ймовірно, шукали їжу, адже перед зимовою сплячкою потрібно сформувати достатній шар жиру. Тим більше, пасіка знаходиться на високогір’ї.

“Тут чиста природа, свіже повітря, набагато смачніший та корисніший мед. А ведмеді ще ті ласуни”, – йдеться у повідомленні.

Такі «пошуки» їжі є достатньо небезпечними: голодний дикий звір може залізти і на господарське подвірʼя, і навіть в будинок.

Мисливці та єгері рекомендують встановлювати електропастухи. Електричні огорожі відлякають ведмедів та зможуть вберегти будинки, пасіки та інше від чергового набігу клишоногого звіра.

“Випереджуємо стейкхолдерів та природолюбителів, які можуть вважати, що такі наслідки, це недостатня підгодівля тварин.

До слова, лісівники не підгодовують ведмедів! Ці звірі самі шукають собі їжу і в звʼязку зі зміною кліматичних умов, їхні потреби в запасах – збільшуються! В порівнянні з минулими роками, в такий період клишоногі вже впадали в сплячку. Проте, останні два роки спостерігаємо підвищення температур в осінньо-зимовий період, а це зумовлює диких звірів пізніше засинати і як наслідок – пошуки їжі продовжуються до настання холодів”, – пояснюють на сторінці.

Довідково:

У Карпатському регіоні живе 8 тисяч особин бурого ведмедя — на території Польщі, Словаччини, Румунії та України. В Україні їх найменше з-поміж карпатських країн — усього близько 300 особин.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено