Івано-Франківськ

Очільник Надвірнянської громади прокоментував вилучення ПДФО з місцевих громад (ВІДЕО)

Зіновій Андрійович не розуміє, чому мають страждати органи місцевого самоврядування, які оперативно, швидко, закупляють речі та передають на ЗСУ.

2222 scaled

Як вже розповідала ПІК, Верховна Рада забрала “військовий” ПДФО з місцевих бюджетів до державного.

Очільник громади Зіновій Андрійович прокоментував таке рішення нардепів.

Про це він розповів у своєму відеозверненні у п’ятницю, 10 листопада.

«Бюджет держави та місцевий бюджет – це єдиний бюджет країни, яка боронить свою незалежність, свої кордони. Ми усвідомлюємо, що сьогодні є партнерами державних органів влади. І сьогодні не потрібно розділяти, хто більше допомагає, хто менше. Але протягом семи місяців побутує така думка, що на місцях неефективно використовують бюджетні кошти. Я хочу відповідально та авторитетно заявити, що наша громада, разом з депутатським корпусом, волонтерами, місцевим бізнесом, весь ресурс зосереджують для закупівлі вкрай необхідних речей», – розповів Зіновій Андрійович.

За його словами, цього року було дуже багато звернень та проєктів щодо інфраструктури, соціально-економічного розвитку, але фінансування виділяли виключно на пріоритетні питання, а першочерговим була допомога ЗСУ.

«В межах Надвірнянської громади ми все робили для того, щоб забезпечити наших хлопців. Що робили інші голови в інших регіонах? Відомо тільки їм. Але чому сьогодні мають страждати органи місцевого самоврядування, які оперативно, швидко, закупляють речі і передають хлопцям, які тримають фронт. Найголовніше, що це військове ПДФО, яке ми також віддавали 50-70 відсотків на потреби ЗСУ, сьогодні забирають з 1 жовтня 2023 року», – каже очільник громади.

Зіновій Андрійович наголосив, що хотів би подивитися у вічі тим нардепам, які жодного разу не були на фронті, які не знають, як формується допомога на потреби ЗСУ.

«Кошти потрібно надавати на Збройні сили України. Вони зобов’язані ПДФО виділяти на потреби ЗСУ. Але чи за цей період часу – з 1-го жовтня до 1-го січня, будуть вирішені всі потреби, з якими будуть звертатися військовослужбовці до вищестоящого керівництва? Не впевнений», – додав Надвірнянський голова.

Дивіться детальніше – у відеозверненні:

Читайте також у рубриці ПІК – ВЛАДА: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено