Івано-Франківськ

Щоб вийшла смачною: як правильно варити гречку

Це запитання дуже просте, але, виявляється, не всі знають, як це правильно робити.

hrechka 1024x683 1 scaled
Як варити гречку? Не вийде просто засипати крупу, воду, а тоді готову кашу перекласти в тарілку. Щоб страва вийшла по-справжньому смачною потрібно дотримуватися декількох порад.

По-перше, для ідеальної гречки потрібно взяти правильну кількість води. Пропорції повинні бути 1:2 (на 1 частину гречки 2 частини води), інакше каша пригорить. Краще не перемішувати крупу під час її варіння.

” Коли від моменту закипання води минуло 12 хвилин (водночас у 3 хвилини повинен бути максимальний вогонь, сім середній вогонь та дві хвилини мінімальний), зніміть каструлю з плити. Важливо залишити крупу трішки недовареною, її приготування повинне тривати вже не на плиті”, – радить ТСН.ua.

Не кваптесь викладати гречку на тарілку. Якщо залишити її на 15 хвилин в каструлі – смак страви повністю відкриється.  Але каструля має бути обов’язково із закритою кришкою. Після цього можна смакувати.

Не варто додавати в гречку цукор – він нейтралізує всі корисні властивості цієї крупи. А от вершкове масло, сіль та різноманітні спеції можете використовувати, вони доповнять страву.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено