Івано-Франківськ

Ситуація ще не була настільки напруженою: Польща розгорнула танковий батальйон на білоруському кордоні

Завданням нового підрозділу буде “стримування агресора та забезпечення безпеки, якщо ми подивимося на напрямки нападу зі Сходу”.

Ситуація ще не була настільки напруженою: Польща розгорнула танковий батальйон на білоруському кордоні

Польща розпочала формування 1-ї піхотної дивізії у вересні 2022 року. Танковий батальйон розпочне роботу в Чартаєві поблизу кордону з Білоруссю в районі Бреста. За планом дивізія складатиметься з 12 військових частин, чотирьох бригад, артилерійської бригади, чотирьох полків та трьох спеціальних батальйонів. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“Погляньте на різницю між тим, що відбувалося до 2015 року, коли на сході нашої країни ліквідували військові частини і тим, що відбувається зараз уже кілька років. Ми формуємо нові військові частини, набираємо молодих добровольців до армії”, – наголосив міністр оборони Польщі  Маріуш Блащак.

Чисельність дивізії має перевищити 30 тисяч людей, вона буде оснащена, зокрема американськими танками Abrams та південнокорейськими танками K2 Black Panther.

До слова, 9 листопада президент Польщі Анджей Дуда заявив, що безпекова ситуація у Польщі не була настільки напруженою протягом десятиліть.

Довідково: танковий батальйон – це військовий підрозділ, який зазвичай нараховує від 30 до 60 танків та приблизно 500-600 військовослужбовців. Він є складовою частиною більших танкових підрозділів. – Танковий батальйон – це три роти.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено