Івано-Франківськ

Через війну в Ізраїлі уповільнилося постачання снарядів Україні – Зеленський

За його словами, після початку війни на Близькому Сході там там збільшили закупівлі саме таких снарядів, які потрібні Україні.

Через війну в Ізраїлі уповільнилося постачання снарядів Україні - Зеленський

Через війну між Ізраїлем та ХАМАС постачання снарядів калібру 155 мм до України уповільнилось. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua

“Як ви думаєте, що на Близькому Сході почали купувати насамперед? 155 калібр. Наші запаси скоротилися. Це не те, що сказали США: ми нічого не даємо Україні. Ні! У нас серйозні, дуже міцні стосунки. Це нормально, всі виборюють виживання. Я не кажу, що це позитивний момент, але це життя, і ми повинні захищати те, що належить нам”, – сказав президент Зеленський.

Росія та Україна щосили намагаються поповнити свої запаси артилерійських снарядів після майже двох років війни. При цьому союзник РФ Північна Корея уже відправила мільйон артилерійських снарядів для підтримки російського вторгнення в Україну в обмін на допомогу із супутниками.

Разом з тим Німеччина цього тижня заявила, що Європейський Союз не досягне мети щодо відправки в Україну мільйона артилерійських снарядів, незважаючи на усі зусилля.

“Сьогодні ми маємо проблеми з артилерійськими снарядами калібру 155 міліметрів. У всьому світі зараз склади порожні чи існує певний мінімум, який вам не може дати та чи інша конкретна держава. І цього недостатньо”, – додав Зеленський.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено