Івано-Франківськ

Норвегія, Фінляндія та Естонія думають закрити кордони з Росією

Європейські країни, що мають спільний кордон з Росією, одна за одною прагнуть закрити можливості для в'їзду росіянам.

Норвегія, Фінляндія та Естонія думають закрити кордони з Росією

Зокрема, планують закрити прикордонний перехід на російсько-норвезькому кордоні. Це може статися у разі збільшення кількості росіян, що захочуть нелегально емігрувати у Норвегію. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

Міністр юстиції Норвегії Емілі Енгер Мель заявила, що наразі прикордонники не фіксують збільшення кількості переходів кордону з Росії через прикордонний пункт Стурског. Водночас вона підкреслила, що норвезька сторона активно слідкує за ситуацією на кордоні з Росією. Тому в разі чого готова діяти оперативно.

“Можливо, у разі необхідності нам буде доцільно закрити кордон у найкоротші терміни”, – додала пані міністр.

Естонія і Фінляндія також планують закрити кордон для росіян. Керівник прикордонної служби Естонії Вейко Коммусаар 16 листопада заявив, що естонська влада готова закрити прикордонні переходи для росіян. Це може статися, якщо естонські прикордонники побачать збільшення кількості росіян, що хочуть перетнути кордон.

Раніше про подібне рішення висловлювалися у Фінляндії. Там розповідали, що влада країни планує закрити 4 прикордонних переходів для російських громадян. Це рішення пов’язано з великою кількістю російських біженців, які прагнуть перетнути фінський кордон.

Водночас на деяких прикордонних переходах усе ж планують залишити можливість для росіян оформити заяви про надання притулку у Фінляндії.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено