Івано-Франківськ

Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ

Ним став генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук.

655a5ee56e0bc

На фото: Тетяна Остащенко та Анатолій Казмірчук

Президент Володимир Зеленський звільнив Тетяну Остащенко з посади командувача Медичних сил Збройних Сил України і призначив на цю посаду начальника військового госпіталя у Києві Анатолія Казмірчука.

Про це він повідомив у вечірньому зверненні 19 листопада, пише ПІК.

“Сьогодні є важливе кадрове рішення. За поданням міністра оборони змінив командувача Медичних сил Збройних Сил України.

Замість генерал-майора медичної служби Тетяни Остащенко новим командувачем призначив генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука – начальника Національного військово-медичного клінічного центру “Головний військовий клінічний госпіталь” у місті Києві”, – розповів Зеленський.

Він додав, що на зустрічі з міністром оборони Умєровим визначили пріоритети щодо медичного забезпечення військових.

“Завдання очевидне – і про це неодноразово говорилося в суспільстві, зокрема у спільноті наших бойових медиків, – потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення наших воїнів. Від якісних турнікетів до повної цифровізації та прозорості в постачанні, від якісного тренування до щирої комунікації з бойовими медиками в тих підрозділах, де медицина розгорнута справді правильно та справді ефективно. Досвід ефективності конкретних підрозділів має бути поширений на всі сили оборони. Сьогодні на зустрічі з міністром оборони Умєровим визначили пріоритети, і часу, щоб чекати результату, багато не буде. Рух у змінах потрібен швидкий”, – зазначив президент.

Згодом Міністр оборони Рустем Умєров заявив про три головні завдання для нового командувача — максимальна цифровізація процесів та дотримання усіх стандартів до медзабезпечення і техніки, розбудова системи навчання тактичній медицині за стандартами НАТО, а також постійна ротація медиків для обміну і передачі досвіду.

Нагадаємо, нещодавно президент змінив командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено