Івано-Франківськ

Це частина ворожої ІПСО: у МОЗ розповіли, чи є в Україні дефіцит ліків

Українців попереджують про масову розсилку фейкових повідомлень про дефіцит ліків.

51510 zobrazenna whatsapp data 2023 11 21 o 14 40 02 c793ba49

Росіяни запустили фейк про дефіцит ліків в Україні.  Як зазначили у Міністерстві охорони здоров’я, зараз в аптеках немає дефіциту жодної групи препаратів.

Всі ліки постачаються до аптек як від українських, так і від іноземних фармкомпаній, за винятком  Росії та Білорусі.

“В повідомленнях, які надіслані начебто від МОЗ, йдеться про те, що дефіцит ліків виник на тлі відмови України від лікарських засобів, вироблених на території рф чи білорусі, а також через ускладнену логістику. МОЗ заявляє, що дана інформація не відповідає дійсності та є частиною ворожої ІПСО”, -йдеться у повідомленні.

Також дефіциту ліків немає у медичних закладах. У кожній лікарні сформовано резерв медикаментів, який необхідний для якісного та безоплатного лікування пацієнтів.

Нагадаємо, що ще у 2022 році в Україні заборонили обіг ліків, вироблених у росії та білорусі.

Українські фармвиробники продовжують працювати. Також до України постачаються ліки провідних світових виробників. Дефіциту чи потенційного дефіциту лікарських засобів — немає.

МОЗ також закликає використовувати лікарські засоби із доказовою ефективністю, попередньо проконсультувавшись з лікарем. Жодні “народні засоби” не замінять повноцінне лікування та недостатньо вивчені з точки зору безпеки та ефективності.

51511 zobrazenna whatsapp data 2023 11 21 o 14 40 03 eb9148e7

Довідково:

Абревіатура “ІПсО” розшифровується як “інформаційно-психологічна операція”. Це застосування пропаганди (а також дезінформації, кібератак, перебільшення чи применшення інформації та інших методів впливу) для інформаційної війни.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено