Івано-Франківськ

Зеленський попросив демобілізувати військових-строковиків, термін служби яких завершився

Строковики, в яких закінчився термін служби, але вони бажають залишитися, можуть зробити це, уклавши контракт.

Зеленський попросив демобілізувати військових-строковиків, термін служби яких завершився

Президент України Володимир Зеленський запропонував провести демобілізацію військовослужбовців-строковиків, термін служби яких завершився, пише ПІК.

“Що стосується мобілізації людей, які проходили строкову службу, то президент попросив і військові погодилися, що найближчим часом ці люди будуть демобілізовані. Цей процес відбудеться і ми розуміємо, скільки їх”, — розповів секретар РНБО Олексій Данілов. 

До слова, головна відмінність від контрактників та мобілізованих – строковиків не відправляють на передову. Вони отримують бойові на рівні з контрактниками та мобілізованими, проте, авжеж, не отримують премій, які передбачені за перебування на передових позиціях.

Підписання контракту дає можливість будувати кар’єру в армії та потрапити на фронт, а вже перевага це чи ні, залежить від бажання і налаштованості кожного. Контракт не допоможе демобілізуватися раніше, тому що у період воєнного стану він не завершується і не розривається (а демобілізація строковиків теоретично може настати раніше, якщо буде такий указ).

Загалом є три основні групи військовослужбовців: строковики (що проходять строкову військову службу ), контрактники (що уклали контракт), та ті, хто були мобілізовані. Важливо розуміти, що всі вони мають єдиний статус, незалежно від місця проходження військової служби – військовослужбовці, проте зі своїми особливостями.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено