Івано-Франківськ

Як видалити чорну плісняву з вікон: безпечний спосіб

У зимові місяці багато будинків стають більш вразливими до плісняви, найчастіше через вогкість, що призводить до утворення конденсату.

tsvil navkolo vikna 720x405 1

За сприятливих умов пліснява може почати рости вже через 24 години після впливу вологи, і, якщо з нею не почати боротися негайно, вона може продовжувати ріст.

Це може не тільки пошкодити стіни та меблі, але й завдати шкоди вашому здоров’ю, пише “ТСН“.

“Найбезпечніший метод видалення цвілі з вікон — використовувати розчин мила та води або легкий мийний засіб, носячи водночас засоби захисту. Як альтернатива плісняву можна успішно видалити за допомогою перекису водню або оцту та води. Використовуйте губки або рушники для акуратного очищення пошкоджених ділянок, щоб уникнути поширення спор”, – йдеться у повідомленні.

А ось відбілювач під час боротьби з пліснявою використовувати не варто. Він може пошкодити обробку і не зможе ефективно позбутися плісняви на пористих матеріалах, тому утримайтеся від нанесення його на віконні поверхні.

Починаючи боротьбу з пліснявою варто подбати про власний захист і одягнути рукавички та маску. Маска допомагає відфільтровувати спори плісняви, які можуть потрапити в повітря під час процедури очищення, знижуючи небезпеку їх вдихання, рукавички допомагають уникнути прямого контакту з пліснявою та розчинами, що чистять.

За значного чи повсюдного поширення цвілі очищення може бути небезпечним, особливо для людей з ослабленою імунною системою або респіраторними проблемами. Великі площі цвілі, зачеплені під час зачистки, можуть виділяти спори, що переносяться повітрям, що може викликати алергічні реакції, респіраторні розлади та інші проблеми зі здоров’ям.

У таких обставинах було б краще звернутися за допомогою до професіоналів.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено