Івано-Франківськ

Вже в наступному році в кожній кластерній лікарні має запрацювати Центр психічного здоров’я, – Ляшко

В Україні налічується 157 кластерних лікарень.

FB IMG 1701197831030 scaled

Вже в наступному році в кожній кластерній лікарні (а їх загалом по Україні 157) має запрацювати Центр психічного здоров’я. Тут будуть базуватися мобільні мультидисциплінарні команди та амбулаторно надаватимуть психіатричну допомогу.

Про це говорили сьогодні під час чергового засідання Міжвідомчої координаційної ради з упровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

“Забезпечити доступність та повсюдність послуг з базової психологічної допомоги було нашим основним завданням в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська у 2023. Для того, аби з ним впоратися, ми зосередилися на навчанні медичних фахівців первинної медичної ланки за програмою mhGAP. Нині його пройшов кожен третій сімейний лікар в Україні, а базову психологічну допомогу абсолютно безоплатно можна отримати вже у 805 закладах «первинки»”, – повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Окрім того, у 2024 році планується:

  • створення регіональної мережі Центрів психічного здоров’я на базі кластерних лікарень, які забезпечать надання психіатричної допомоги в амбулаторних умова
  • створення хабів з психологічної реабілітації
  • перезавантаження монопрофільних спеціалізованих закладів стаціонарної психіатричної допомоги шляхом зміни підходів до лікування пацієнтів та забезпечення комфортних умов перебування

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено