Івано-Франківськ

Косівчанин Тарас Лесюк змагатиметься в естафеті Кубка світу з біатлону

Чоловіча збірна України визначилася зі складом на естафету Кубка світу з біатлону в шведському Естерсунді.

orig 568005

Біатлоністи відкрили нинішній Кубок світу змішаними естафетами та індивідуальними гонками. Відтак, чоловіча естафета буде першою класичною для спортсменів та відбудеться на наступний день після гонки біатлоністок, пише ПІК із посиланням на “Суспільне“.

До складу команди на чоловічу естафету, яка відбудеться у четвер, 30 листопада, не потрапили Богдан Цимбал та Денис Насико, які перебувають в Естерсунді. Натомість Артем Тищенко, Артем Прима, Тарас Лесюк та Антон Дудченко бігтимуть гонку.

Довго не думав, але було більше варіантів. Бо я вже трішки за тренуваннями знаю, хто може і на якому етапі стартувати в естафеті. Було питання по третьому етапу: поставити Лесюка, Насика чи Цимбала. І [питання було] щодо того, щоб дати можливість пробігти естафету Лесюку, щоб він показав себе, як може закрити третій етап. Вирішив дати йому можливість. Не можу сказати, що Цимбал чи Насико виглядають гірше, але наразі вирішив спробувати цей варіант естафети”, – розповів старший тренер збірної Юрай Санітра. 

Cклад на прийдешній старт майже повністю повторює заявку попереднього сезону в Естерсунді, де Україна в естафеті посіла п’яте місце. Єдина зміна – замість Насика бігтиме Лесюк.

1a669ef76f835166 scaled

Востаннє спортсмен з Косівщини в естафеті на рівні Кубка світу біатлоніст змагався у грудні 2022-го, коли в австрійському Гохфільцені посів з командою 12-е місце.

Загалом на рівні Кубка світу Лесюк проводитиме 24-й старт. Безпосередньо у класичній естафеті Тарас змагатиметься утретє у кар’єрі, дебютував на рівні Кубка світу у 2019 році в канадському Кенморі та посім сьоме місце. У нинішньому сезоні Лесюк вже друге бігтиме на Кубку світу — в індивідуальній гонці фінішував 49-м з двома штрафними хвилинами.

“Дуже радий, що дали шанс спробувати допомогти команді, показати хороший результат. Я спробую зробити від себе все можливе, щоб виправдати сподівання тренерів та показати якомога кращий результат”, – розповів Лесюк у коменатарі. 

Довідково:

  • Тарас Лесюк – 27-річний біатлоніст з Івано-Франківщини.
  • Лесюк дебютував на рівні Кубка світу в 2019 році, з того моменту провів на цьому рівні 23 старти.
  • Срібний призер етапу Кубка IBU в Арбері у 2021 році.
  • Найкращий результат у межах Кубку світу Лесюк здобув у індивідуальній гонці, коли у сезоні 2022/123 посів 29-е місце у Рупольдингу.

Читайте також у рубриці ПІК – СПОРТ: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено