Івано-Франківськ

Є лише один правильний вибір: президент Чехії зробив тривожну заяву щодо війни в Україні

За його словами, 2024 рік може стати для Росії "сприятливішим", якщо Захід із партнерами затягуватимуть із необхідною Україні допомогою.

Є лише один правильний вибір: президент Чехії зробив тривожну заяву щодо війни в Україні

У світу є лише один правильний вибір – дати Києву все необхідне, заявив у одному із інтерв’ю президент Чехії Петер Павел, пише ПІК.

“Менша допомога обернеться для Заходу поразкою. 2024 рік стане ще більш важким випробуванням для населення України. Людям буде важко, а з нерішучістю країн, які зараз підтримують Україну, почуття розчарування зростатиме. Це створює ситуацію, яка не дуже сприятлива для ведення контрнаступальних операцій”, – зазначив він.

Президент Чехії підкреслив, що оцінює війну в Україні в якості лідера Чехії з точки зору принципів, а не лише у контексті військової справи.

“Якщо РФ переможе, то доведе іншим режимам, що Захід слабкий. Росія впоралася із завданням забезпечити свою армію зброєю для ведення війни проти України. Вона успішно перевела свою промисловість на військові рейки і в цілому виробляє набагато більше боєприпасів, танків та іншої техніки в порівнянні з можливостями України. Москва веде переговори з третіми країнами світу щодо військового партнерства, рекрутує більше солдатів на війну”, – додав Петер Павел.

Чеський лідер вважає, що якщо не закласти потрібні основи зараз, необхідна можливість буде втрачена. А якщо ми втратимо можливість зберегти нашу підтримку, наступний рік може стати ще більш сприятливим для Москви.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено