Івано-Франківськ

Які особисті речі знаменитостей продали на акуціонах для допомоги Україні (ПЕРЕЛІК)

Україні для боротьби з російською агресією важлива будь-яка фінансова підтримка

Окрім допомоги від міжнародних організацій та держав, приватних пожертвувань, донатів українців. Кошти для армії, гуманітарної допомоги чи реабілітації постраждалих збирають також через численні благодійні аукціони, пише ПІК.

Які культові речі знаменитостей було продано з аукціонів для допомоги Україні – у інфографіці “Слово і Діло”:

Які особисті речі знаменитостей продали на акуціонах для допомоги Україні (ПЕРЕЛІК)

На аукціоні в Лондоні, який відбувся у рамках благодійного вечора Brave Ukraine, минулого року було продано флісову куртку президента Володимира Зеленського. У цій куртці він записував перші відеозвернення на початку повномасштабної війни. Річ було продано за 90 тисяч фунтів стерлінгів, які направили на гуманітарну допомогу Україні.

До речі, минулого року на благодійному аукціоні у Вашингтоні було продано ще один предмет одягу Зеленського – вишиванку, яку він одягав на свято 19 травня. Її продали за 100 тисяч доларів, які надіслали рахунки НБУ на придбання озброєння, медичного обладнання чи гуманітарної допомоги.

Своєю особистою річчю заради України пожертвував ще один український політик – мер Києва Віталій Кличко. На аукціоні за 350 тисяч гривень було продано велосипед, з якого Кличко впав у центрі міста у 2016 році. Кошти з того аукціону направили на закупівлю дронів для ЗСУ.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено