Івано-Франківськ

Поезія зниклого безвісти бійця з Прикарпаття здобула перемогу на міжнародному конкурсі

Головою журі була народна артистка України Ада Роговцева.

040812fe26542a9d scaled

Поезія зниклого безвісти воїна з Івано-Франківщини Олександра Гошилика здобула перемогу на 15 міжнародному конкурсі “Україна єднає світ”, який проходив онлайн.

Про це у коментарі Суспільному розповіла директорка та організаторка конкурсу Лариса Ощаповська, передає ПІК.

Поезію прикарпатця номінували в категорії автор-виконавець у розмовному жанрі 25+. Тут змагалися 12 учасників. Оцінювали поезію Ада Роговцева разом з акторкою театру та кіно, волонтеркою Вікторією Білан-Ращук, артменеджеркою Лесею Островською.

“Журі оцінювали відео, в якому Олександр сам про себе розказує, хто він, як вступив у Київський університет, як вийшов з Іловайського котла, як одружився. І там він читає вірш: “Мамо, я не хочу помирати”. Друге відео, це на його вірші зняли кліп. А третє — де його вірш читає тато та дві сестри. Оці три відео оцінювали”, — розповідає Лариса Ощаповська.

Олександр Гошилик народився 10 вересня 1995 року у Долині на Франківщині. Брав участь у Революції гідності. Згодом два роки служив у зоні АТО, у батальйоні “Донбас”. Він — один з тих бійців, які змогли вийти з Іловайського котла. Опісля військовий видав збірку поезій “Міст через вічність”.

У 2015 році Олександра Гошилика відзначили орденом “За мужність” III ступеня. Під час повномасштабного вторгнення воїн з перших днів пішов на фронт. 27-річний боєць зник безвісти 7 жовтня 2022 року в боях за Бахмут.

До слова, у цьогорічному конкурсі, окрім представників з України, були — з Фінляндії, Іспанії, США, Великої Британії, Болгарії, Румунії. Всього у різних номінаціях подали 150 заявок. З них члени журі оцінювали 420 відеоробіт.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено