Івано-Франківськ

Зеленський прибув із візитом до Аргентини, де провів важливі зустрічі

Президент поспілкувався з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору.

photo1702220986 scaled

У неділю, 10 грудня, президент України Володимир Зеленський прибув до Аргентини, де провів важливі зустрічі з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору.

Він повідомив, що обговорили шляхи розвитку торгівлі між Україною та Парагваєм, пише ПІК.

“Дякую Президенту Сантьяго Пеньї за рішучу підтримку України в межах міжнародних організацій”, – зазначив президент.

Окрім того, під час переговорів із Президентом Луїсом Лакальє Поу особливу увагу приділили перспективі проведення саміту Україна – Латинська Америка.

А от з Президентом Даніелем Нобоа обговорили можливості розвитку двосторонньої співпраці України та Еквадору: у безпековій сфері, діджиталізації, торгівлі сільськогосподарською продукцією.

photo1702222625

“Запропонував долучитися до імплементації Української формули миру. Для нас є дуже важливою підтримка та потужний об’єднаний голос держав Латинської Америки, які підтримують українських людей у війні за нашу свободу й демократію”, – зазначив Зеленський.

Перебуваючи в Аргентині президент України провів телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном.

“Поінформував Еммануеля про розвиток подій на фронті й подякував йому за військову допомогу, яку надає Франція. Обговорили наші пріоритетні потреби й наступний французький оборонний пакет, який значно посилить вогневу міць України.Я також наголосив на важливості відкриття на саміті Євроради переговорів про вступ України до ЄС. Україна виконала всі необхідні рекомендації Єврокомісії”, – розповів Зеленський.

Також він розповів про функціонування «зернового коридору», яким попри всі намагання Росії вже перевезено 7,5 млн тонн вантажів.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено