Івано-Франківськ

У Верховній Раді роздумують, що робити із комітетом Шуфрича: варіанти

Комітет тимчасово очолює нардеп від «Слуги народу» Євген Брагар.

У Верховній Раді роздумують, що робити із комітетом Шуфрича: варіанти

Зараз Верховна Рада роздумує, що робити з комітетом свободи слова, який очолював заарештований Шуфрич. Він налічує лише 3 нардепи, тому не виключено, що його приєднають до якогось іншого комітету. Про це пише ПІК з посиланням на Главком. 

Комітет з питань свободи слова віддають опозиції, тому, говориться в публікації, на нього можуть претендувати народні депутати з ЄС, «Голосу» чи «Батьківщини».

«Це один з базових комітетів, коли ми говоримо про прозорість. Ми як партія опозиції, яка не має голів комітетів, готові претендувати на цю посаду», – заявив заступник голови Антикорупційного комітету Юрчишин з «Голосу».

На головування у комітеті претендує і «Європейська солідарність», про що повідомив парламентарій Микола Княжицький.

«У нас ще не було засідання фракції, але ми як найбільша опозиційна фракція, звісно, претендуємо на цю посаду. У нас є чимало народних депутатів, які могли б очолити комітет. Нагадую, що у минулому скликанні цей комітет очолювала Вікторія Сюмар. Тоді була прийнята низка законів, які посилювали вплив української мови і були спрямовані на захист інформаційного простору», – зазначив Княжицький.

Ще одним кандидатом називають Павла Бакунця, який обирався від «Самопомочі». Він перебуває у складі депутатської групи «Довіра», яка часто підтримує голосування «Слуг народу».

Крім того, не виключається і приєднання Комітету з питань свободи слова до Комітету з прав людини.

«Рух Чесно» провів моніторинг роботи парламентських комітетів, які довели, що Комітет з питань свободи слова є найменш ефективним. Майже за рік роботи він спромігся розглянули лише два питання, хоча Шуфрич отримував надбавки до зарплати нардепа за таку роботу.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено