Івано-Франківськ

До України прибув Вифлеємський вогонь миру: його доставлять в усі обласні центри (ФОТО)

Його українській стороні традиційно передали напередодні різдвяних свят словацькі скаути.

409560808 678518337740613 2342691687278925148 n scaled

До України доставили Вифлеємський вогонь миру.  Цьогоріч церемонія передавання відбулася у міжнародному пункті пропуску «Малі Селменці», що на Закарпатті. 

Як і в попередні роки, вогонь доправили з Вифлеєму до Відня, а звідти словацькі скаути довезли його до українсько-словацького кордону, пише ПІК з посиланням на ДПСУ.

 «Наша молодіжна організація уже вп’яте доставляє Вифлеємський вогонь в Україну. Він символізує мир, любов та добро», – зазначив керівник церемонії, словацький скаут Генріх Соргер.

Від вогню, принесеного на кордон словацькою молоддю, традиційно запалили лампадки й свічки. Їх порозвозять по території України, аби поширити вогники миру по оселях і храмах, у містах і селах.

Вифлеємський вогонь  14 нічних поїздів доставлять на 24 вокзали країни, у тому числі й на вокзали Краматорська, Покровська та Ізюму менш ніж за добу.

До слова, вже сьогодні, 11 грудня будь-хто зможе отримати Вогонь для свого дому на вокзалах обласних центрів.

Довідково:

Ідея зародилася в Лінці 1986 року, коли австрійська телерадіокомпанія хотіла привезти вогонь для тих, хто святкував Різдво не вдома — у лікарні, сиротинці. Але традицію швидко підхопили скаути і захід став міжнародним.

Від 1988-го щороку українські пластуни перебирають Вифлеємський вогонь від польських скаутів на митному переході і поширюють його по всій Україні.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено