Івано-Франківськ

Нашестя мишей на фронті: як українські захисники боряться із гризунами

Вони не лише псують їжу та бойове спорядження, але й кусають бійців.

Нашестя мишей на фронті: як українські захисники боряться із грузунами

У мережі з’явилася велика кількість відеороликів, в яких українські бійці показують, як в окопах розбігаються миші, щури і навіть змії. Вони заважають спати, а також гризуть все, що трапляється на їхньому шляху. З аналогічною проблемою стикаються і російські загарбники, пише ПІК.

Щоб протидіяти гризунам, наші захисники заводять у бліндажах котів

“Миші гарцюють по стелі, ліжках і поличках. Військові кажуть, пробували труїти, вийшло лише гірше, оскільки вони гинуть і тоді туди летять мухи. Воїни сподіваються, що коти в майбутньому наведуть лад у бліндажі”, – йдеться у відеосюжеті ТСН. 

Військовий Володимир каже, що особисті речі вони ховають у ящиках, бо миші гризуть все – від цигарок до шампунів. Також у ящиках бійці ховають і їжу. У військовослужбовця Миколи миші прогризли сумку і попсували крам. Аби вберегти решту речей, боєць змайстрував цілу конструкцію.

“Це підставки зі снарядів, тубуси. Воно слизьке – і миша по ньому не лізе”, – каже воїн.

Гризуни на фронті неабияк дошкуляють українським захисникам. Вони не лише псують їжу та бойове спорядження, але й кусають бійців. Головна небезпека навіть незначного укусу, кажуть медики, то сказ, який передається через слину інфікованої тварини.

На боротьбу з гризунами на фронті збирають гроші волонтери, а самі військові сподіваються на допомогу хвостатих помічників.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено