Івано-Франківськ

Тіло немовляти, невдалий тендер, Ківа-всьо: ТОП новин тижня за 4-10 грудня 2023 року

Ряд актуальних та важливих подій, які варті повторного перегляду.

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 4-10 грудня 2023 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Ситуація на фронті

photo1702210275 scaled

Протягом тижня росія продовжувала тероризувати українців ударами ракет та безпілотників. Більшу частину сили української ППО знищували.

Щодо фронту, то ситуація на Сході залишається складною, ворог не припиняє ведення наступальних дій по всьому фронту.

Нараз командири прийняли необхідні рішення та вжили заходи для забезпечення стійкості нашої оборони, збереження життя наших воїнів та раціонального використання боєприпасів.

Зеленський в Аргентині

photo1702222625

​​Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору

Він висловив сподівання на участь якомога більшої кількості країн Латинської Америки в наступній зустрічі радників у січні 2024 року.

Лідери також обмінялися думками щодо можливостей поглиблення співпраці у безпековій сфері, діджиталізації, торгівлі сільськогосподарською продукцією.

“Кива – все”

"Кива - всьо": в ГУР підтвертили ліквідацію екс-нардепа Іллі Киви на території РФ

6 грудня у РФ знайшли мертвим зрадника та колишнього депутата Іллю Киву

Киву ліквідували зі стрілецької зброї — це спецоперація Служби безпеки України.

До слова, Ілля Кива втік з України напередодні повномасштабного вторгнення РФ під приводом відпочинку на території ЄС. Пізніше стало відомо, що нардеп знаходиться на російські території – там він попросив політичний притулок й стверджував, що в нашій державі його нібито намагалися “викрасти”.

Верховна Рада позбавила втікача мандата, а правоохоронці відкрили проти нього кримінальні провадження за кількома статтями, зокрема, його звинуватили у державній зраді. Крім того, він отримав підозру в декларуванні неправдивої інформації.

Смерть новонародженого

ya krashhyj 4 450x270 1

У селі Кропивник у себе під будинком чоловік знайшов мертве немовля Правоохоронці встановили стать дитини – це був хлопчик, пише ПІК.

Матір дитини знайшли під час дворового обходу села Кропивник. Її поліцейські відвезли до лікарні. Лікарі підтвердили післяпологовий період, відтак породілля зізналась, що сама народила дитину.

Наразі жінка перебуває у відділку поліції. Вирішують питання про повідомлення їй про підозру за фактом вбивства своєї новонародженої дитини.

Штрафи за порушення комендантської години

original scaled

Верховна Рада схвалила законопроєкт про встановлення адміністративної відповідальності за порушення комендантської години.

Також погодили врегулювати випадки, які не є порушенням комендантської години:

  • якщо особа прямує до/з укриттів під час повітряної тривоги;
  • супроводжує поранених, важкохворих;
  • здійснює заходи з евакуації населення або рятування майна;
  • надає медичну (домедичну) допомогу;
  • перебуває в стані крайньої необхідності.

“Не мовчи! Полон вбиває!”

photo1702221434 scaled

10 грудня на Вічевому майдані в Івано-Франківську родичі полонених військовослужбовців, зокрема захисників Маріуполя, провели мирну акцію “Не мовчи! Полон вбиває!”.

Люди зібралися у середмісті, щоб привернути увагу влади та міжнародних організацій до воїнів, які перебувають у неволі, .

Учасники акції тримали плакати з гаслами: “Вони боролися за наші життя і волю — ми винні їм свободу”, “Не мовчи! Полон вбиває!”, “Моє серце у пеклі полону. Free Azov”, а також скандували: “Волю всім нашим захисникам!”.

У Буковелі власники готелів платять представникам ТЦК, щоб не турбували їх постояльців

У Буковелі власники готелів платять представникам ТЦК, щоб не турбували їх постояльців

У Буковелі ходять чутки, зокрема про це повідомляють різні інтернет-джерела, власники готелів дають хабарі представникам ТЦК, щоб ті не заважали їх клієнтам. Адже, на карпатських трасах не зустрінеш працівників військкоматів, пише ПІК.

Проте, що Франківський військкомат не може доїхати до Буковелю розповів також український військовий на позивний “Киянин”.

“Як тільки “козаки” з ТЦК Івано-Франківська збираються їхати до Буковелю, одразу отримують дзвінок з “найвищих кабінетів”, що “не можна”, – зазначив він. 

Невдалий тендер

Підвів: сумніви мера Івано-Франківська щодо переможця тендеру на закупівлю дронів справдилися

В Івано-Франківську скасували тендер на закупівлю дронів для ЗСУ.  Як повідомив мер Руслан Марцінків, учасник не завантажив в систему необхідну документацію:

“11 грудня ми очікували на партію 500 пташок. Натомість, сьогодні, 7 грудня, ми не маємо навіть угоди з фірмою, що виграла тендер. Ось така відповідальність учасників… Тому, зважаючи на ситуацію, місто скасовує цю закупівлю”.

Тепер чекають на пропозиції учасників торгів 2-го оголошеного тендеру.

Пам’ятник помідору

На Прикарпатті встановили перший в західній Україні пам'ятник помідору (ФОТО)

У селі Городниця Городенківської громади встановили пам’ятник помідорові. рідному селу подарував пам’ятник помідори Андрій Кучмей.

Мабуть, це перший пам’ятник томату на заході України. Раніше в Україні подібні монументи овочу з’явились в Олешках (Херсонщина), Кам’янці-Дніпровській (Запоріжжя), Великій Кісниці (Вінничина), Яськах (Одещина).

Попри різні новини, наша область і Україна продовжує втрачати у цій жорстокій війні захисників. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг у бою за Батьківщину з Прикарпаття цього тижня! Щирі співчуття рідним героїв!

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено