Івано-Франківськ

Цінова ситуація на Прикарпатті: у листопаді найбільше подорожчали овочі

У листопаді  приріст споживчих цін до попереднього місяця на 0,2–1,0% зафіксували майже в усіх регіонах України, за винятком Київщини.

Цінова ситуація на Прикарпатті: у листопаді найбільше подорожчали овочі

На Прикарпатті у листопаді ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,1%.
Найбільше (на 11,5%) подорожчали овочі. Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області, пише ПІК.

“На 5,0–0,5% підвищилися ціни на молоко та молочні продукти, масло, яйця, сало, рибу та продукти з риби. Водночас на 5,9–1,5% знизилися ціни на макаронні вироби, маргарин, продукти переробки зернових, рис, цукор, безалкогольні напої, соняшникову олію, м’ясо та м’ясопродукти, фрукти”, – йдеться у повідомленні.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизились на 0,6%, що пов’язано з акційними знижками на алкогольні напої на 2,2%. Разом з тим на 0,8% подорожчали тютюнові вироби.

“Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 0,9% відбулося в першу чергу за рахунок подорожчання фармацевтичної продукції на 1,4%. Ціни на транспорт в цілому знизилися на 0,1%, зокрема на автомобілі – на 1,2%. Водночас на 0,4% подорожчали паливо та мастила”, – додають в установі.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено