Івано-Франківськ

Польські перевізники сьогодні відновлять блокаду пункту пропуску “Ягодин – Дорогуськ”

Блокування може тривати до 8 березня.

blokuvannya polskogo kordonu

Сьогодні о 14:00 польські перевізники планують поновити блокування вантажівок на пункті пропуску “Ягодин – Дорогуськ”, яке припинили 11 грудня. Про це повідомляє RFM24.

За словами одного з лідерів акції протесту Павла Озигала, блокада кордону може тривати навіть до 8 березня 2024 року.

Станом на 17 грудня на пункті пропуску “Ягодин – Дорогуськ” в черзі налічувалось понад 2000 вантажівок.

Враховуючи, що пропускна здатність пункту становить близько 650 автомобілів на добу, після відновлення блокади в черзі застрягне вдвічі більше вантажівок ніж було під час минулого протесту, пише RMF24.

Польські перевізники вимагають, зокрема:

  • запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, за винятком гуманітарної допомоги та поставок для української армії; призупинення дії ліцензій для компаній, які були створені після початку війни в Україні, та їх перевірки, скасування електронної черги українською стороною.

До слова, до блокування долучаться фермери з організації “Об’єднане село”. 

Як заявлено, фермери долучаться до блокування “у зв’язку з трагічною ситуацією на польському ринку, спричиненою неконтрольованим напливом зерна з України, браком перспектив на покращення ситуації в жнива 2023 року, а також браком запровадження системних розв’язань з метою захисту вітчизняного ринку”.

GBkvl zX0AA9DSS scaled

Польські фермери вимагають зупинки імпорту цукру з України, негайної виплати прямих субсидій, підтримки ставки акцизу на пальне на попередньому рівні, компенсацій для виробників кукурудзи.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено