Івано-Франківськ

Війна триває: як у ГУР та сам Залужний коментують знайдену прослушку

У ГУР очікують на результати розслідування.

3078778 1

У Головному управлінні розвідки Міноборони прокоментували виявлення технічних засобів для прослуховування в одному з місць перебування головнокомандувача Валерія Залужного.

Про це представник ГУР Андрій Юсов повідомив у етері телемаратону 18 грудня, пише “Громадське“.

«Це, звичайно, резонансна подія. Контррозвідувальні органи, СБУ передусім, мають розібратися в цій ситуації. Триває війна і ворог намагається різними способами отримати інформацію та вивчити наші плани», — сказав він.

І додав, що подібні інструменти дешевші для противника та часто економлять значні ресурси на полі бою зокрема.

Сам Валерій Залужний підтвердив інформацію про виявлення прослуховуючого пристрою в одному зі своїх кабінетів. Про це він сказав в коментарі для РБК-Україна.

“Скажу вам так: це те приміщення, яке я мав використовувати сьогодні. В ньому вчора в ході перевірки знайшли (прослушку – ред.)“, – сказав Залужний.

Він розповів, що цей кабінет не був постійним його місцезнаходженням.

“В мене є декілька місць, де я працюю. І от в одному з них це сталося. Я там давненько вже не був. Але ми перевірили і знайшли”, – розповів головком ЗСУ і додав, що “прослушка” була знайдена не лише у нього.

Залужний заперечує, що в самому Генштабі хтось міг скоїти подібне: “Ні, з “вухами” вже давно не працюємо”. Він розцінює цей інцидент “як війну”, а слідство доведе, що саме це було.

За словами Залужного, в цей кабінет він мав прийти сьогодні о 07:00 ранку. І зайшов туди вже після перевірки.

“Це приміщення і раніше використовувалося. Але перерва була досить суттєвою. Тому це просто вже під мою зустріч, мабуть, готувалися”, – додав головком.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено