Івано-Франківськ

Скільки часу мобілізовані в Україні проходять навчання та від чого залежать терміни

В Україні в рамках мобілізації формуються нові підрозділи та нові бригади. 

Скільки часу мобілізовані в Україні проходять навчання та від чого залежать терміни

У ЗСУ затребувані всі фахівці, тому мобілізовані можуть виказувати побажання, де саме вони хочуть проходити військову службу. Проте в першу чергу проходить навчання. Про це в рамках єдиного телемарафону повідомив начальник служби зав’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ, підполковник Володимир Фітьо, пише ПІК.

“Наразі громадяни, військовозобов’язані, якщо мають якесь побажання проходити військову службу, наприклад, на певній професії чи в певній частині, вони можуть це право реалізувати. Звертаються в цю військову частину, отримують відношення і можуть проходити військову службу на контрактній формі, не тільки по мобілізації”, – пояснив Володимир Фітьо.

За його словами, мобілізовані після того, як потрапляють до навчального центру, проходять навчання. Людей, які взагалі не були раніше у війську, їх спочатку навчають.

“Місяць часу йде базова військова підготовка, потім все залежить від того, який фах буде обраний для даної людини. Якщо, наприклад, фах складніший – оператор БПЛА чи навідник-артилерист – відповідно навчання збільшується пропорційно до програми. Це може бути і місяць, і два, і три”, – додав він.

Також навчання наших мобілізованих проводиться і за кордоном, в країнах-партнерах: в Британії, в Іспанії, в Німеччині, в Польщі, і в інших країнах, які допомагають нам в цьому питанні. Тобто людина, попадаючи до Сил оборони, спочатку проходить навчання, освоює професію і лише тільки після цього, як відбулися навчання, попадає до свого підрозділу, який вже виконує певні завдання.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено