Івано-Франківськ

У Долині не ухвалили бюджет на 2024 рік: що це означає (ВІДЕО)

У депутатів виникла дискусія у двох запитаннях.

У Долині не ухвалили бюджет на 2024 рік: що це означає (ВІДЕО)

У Долині, у четвер, 22 грудня на сесії не затвердили бюджет на 2024 рік. Найбільше за словами, міського голови Івана Диріва від цього “постраждає” освітня галузь та міжнародні програми, пише ПІК.

“Дуже прикро, що ми не прийняли бюджет. Це не дасть нам змогу фінансувати у певній мірі ті видатки, які планувалися. Я дуже хотів би, щоб ми могли профінансувати галузь освіти, яка відчуває величезний дефіцит. Без затвердження бюджету – це неможливо буде зробити. Тому освітян закликаю вже починати дякувати тим депутатам, які не підтримували даний проєкт бюджету”, – сказав він у відеозвернення до громади.

Друга загроза, на його думку – це неможливість співфінансувати міжнародні проєкти.

“Будемо пробувати знайти порозуміння. Я від себе особисто зроблю все залежне, щоб ми виконали всі зобов’язання, які є і перед бюджетниками, і перед міжнародними партнерами, бо не можна перекладати цю відповідальність тільки на голову”, – наголосив очільник Долини.

Іван Дирів додав, що багато дискусій виникало також і через допомогу ЗСУ. На жаль, політика перемогла і депутати не підтримали запропонований проєкт бюджету:

“Якщо щодо сум ми зійшлися, але спосіб і куди направити гроші, мене здивував… Була пропозиція направити 10 мільйонів гривень на державну субвенцію, яка піде у загальний котел й невідомо, куди буде розподілена”.

Читайте також у ПІК:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено