Івано-Франківськ

На Львівщині зафіксували найбільшу в Україні популяцію бізонів (ВІДЕО)

Поселення зубрів базується на теренах Бродівського лісфонду Карпатський лісовий офіс.

0f48eca5 5930 4d1c b28e 73ca957b008b.original scaled

На Львівщині живе найбільше в Україні стадо бізонів. Більшість з них – біловезького підвиду, який вважається найбільшим серед усього роду Bison.

Про це пише ПІК з посиланням на “Ліси України”.

12 диких зубрів завезли на Львівщину ще в 80-х роках із Литви. Наразі, за нещодавніми підрахунками лісівників, їх налічується 114.

Чисельність основного стада залежить від умов та потреб тварин. Впливає на це і якісний догляд фахівців, охорона, забезпечення водопоєм, підгодівля тварин, здійснення усіх біотехнічних заходів. Мають місце і природні фактори: старіння зубрів, природна смертність.

“Для збереження та забезпечення стабільного утримання єдиної в Україні популяції зубрів біловезької лінії, в 2007 році за ініціативи Міністра Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України України було затверджено план дій щодо збереження та відновлення зубрів в фауні України та започатковано певні заходи. Під час реалізації наукової програми було завезено та випущено в угіддя підприємства ще 12 особин зубрів кавказької лінії”, – йдеться у повідомленні.

Наразі в регіоні представлені дві найчисленніші в Україні субпопуляції зубрів — біловезької та біловезько-кавказької ліній. На сьогодні в Україні налічується близько пів тисячі зубрів.

Зубри успішно пристосувалися до інтенсивної лісогосподарської та сільськогосподарської діяльності. Лісові площі такого типу дають змогу тваринам співіснувати у відносній рівновазі в нових природних ландшафтах, але вони достатньо обмежені в сучасних умовах.

Диким зубрам зручно та краще використовувати пасовища сільськогосподарських угідь, проте тут є певні нюанси: наявне поголівʼя зубрів завдає місцевим мешканцям чимало шкоди.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено