Івано-Франківськ

Традицію Щедрого вечора внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини

Зокрема, "Щедрика" хочуть включити до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства.

413887287 674131718204385 3499661563922793900 n

Міністерство культури та інформаційної політики України схвалило рішення про включення “Традиції Щедрого вечора в Україні” до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України, пише ПІК.

Як зазначив т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, традиція Щедрого вечора — одна з тих, що формують ідентичність нашого народу.

“Ми працюємо над включенням «Щедрика» до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства. Наша мета — довести світові, що мелодія «Carol of the Bells» має насправді суто українське «громадянство». Відповідно до правил ЮНЕСКО, одна з вимог для включення елементу до світового Списку  — це його включення до національного переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини, тому сьогоднішня подія — важливий крок до світового визнання”, —  розповіла перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

До слова, до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України входить 88 елементів, серед яких є й ті, що стосуються новорічного циклу святкувань:

  • Традиційний обряд Маланка села Белелуя Івано-Франківської області
  • Традиція повіншування Василів у селі Липівка Рогатинської громади Івано-Франківської області
  • Створення об’ємної сферичної різдвяної зірки села Мацьковичі.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено