Івано-Франківськ

“Надвірнянська громада – одна з кращих за використанням військового ПДФО”, – Зіновій Андрійович

При Івано-Франківській обласній державній адміністрації створена робоча група, яка перевіряє використання військового ПДФО.

Znimok ekrana 2023 12 26 125313

Вже декілька громад відзвітувалися перед комісією при Івано-Франківській ОДА, яка перевіряє використання громадами коштів, які надходять з фізичних осіб ПДФО.

Згідно з результатами перевірки, звіт Надвірнянської громади став одним із кращих за використанням військового ПДФО.

Про це розповів очільник громади Зіновій Андрійович у випуску “Відверто”, пише ПІК.

“Звітувалися вже декілька громад, здається шість чи сім, серед яких є міста Івано-Франківськ та Коломия. Міста, де левова частка 50% надходження за рахунок ПДФО.  Тут немає ніякої таємниці, бо є довідка, є протоколи цього звіту. Наш звіт визнаний одним із найкращих в частині віддачі коштів військового ПДФО на військові програми, на речі, які сьогодні потрібні для фронту, для військовослужбовців”, – сказав міський голова.

За його словами, загалом, звітуватися будуть 32 громади з 62, які мають військове ПДФО. Створення комісії мер Надвірної підтримує та вважає, що проводити такий моніторинг потрібно було щоквартально.

“У нас 55% повернення військового ПДФО – виключно на військові речі. Я не враховую додаткові речі, наприклад, харчування дітей учасників бойових дій, не говорю про видатки під час поховання військових. Контроль за витратами потрібно було робити щоквартально”, – додав мер.

Як додав очільник Надвірнянської громади, під час війни знайшлись громади, які асфальтують та “брукують міста” і на їх фоні “залили всіх “чорним окропом”.

Ми “звернули” багато об’єктів з брукування. Ця моніторингова група мала щоквартально, за всі 20 місяців війни первіряти (використання податку – ред.), а не тоді коли ПДФО забрали”, – підкреслив Зіновій Андрійович.

Детальніше про це дивляться в інтерв’ю :

Нагадаємо, у листопаді 2023 року Верховна Рада забрала “військовий” ПДФО з місцевих бюджетів до державного. Доходи Дорожнього фонду в 2024 спрямують у загальний фонд бюджету і на потреби оборони.

Військовий ПДФО зараховуватиметься до держбюджету з 1 жовтня 2023 і до 31 грудня року, в якому закінчиться воєнний стан.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено