Івано-Франківськ

“Ми не можемо чекати березня”: прем’єр Шмигаль звернувся до міжнародних фінансових донорів

Як відомо, понад $110 млрд фінансової допомоги, обіцяної Україні, затримується через політичні розбіжності у США та Європейському союзі.

"Ми не можемо чекати березня": прем'єр Шмигаль звернувся до міжнародних фінансових донорів

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запросив екстрену зустріч із міжнародними донорами через “виключно високу невизначеність” щодо бюджету на 2024 рік. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на лист очільника українського уряду до Міжвідомчої координаційної платформи донорів (MDCP, об’єднує ЄС та країни G7), пише ПІК.

“Для макроекономічної стабільності дуже важливо, щоб ми отримали достатнє, швидке та прогнозоване зовнішнє фінансування, починаючи з січня 2024 року. Ми не можемо чекати березня”,йдеться у листі.

Український  прем’єр заявив, що кошти необхідні вже наступного місяця, тобто в січні 2024 року, для забезпечення основних бюджетних потреб України. Йдеться про підтримку роботи уряду, а також виплати вчителям, держслужбовцям та пенсіонерам. 

Денис Шмигаль закликав союзників зосередитися саме на нагальних бюджетних потребах України.

“Навряд чи можливо вести будь-які обговорення про [довгострокові] проєкти відновлення та реконструкції, коли ми боремося за виконання пріоритетів виживання на 2024 рік”, – зазначив він.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено