Івано-Франківськ

Уряд напрацьовує Стратегію інноваційного розвитку України до 2030 року, – Шмигаль

Україна має стати державою, де інновації є основою економіки та національної безпеки.

thumb 211378 820 360 0 0 auto scaled

Уряд напрацьовує Стратегію інноваційного розвитку України до 2030 року, про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час презентації Глобальної інноваційної візії України, пише ПІК.

“Інновації мають чітке прикладне значення. В обороні — це більше знищених ворогів та більше звільнених територій. У соціальній політиці — це дієва реабілітація поранених: як військових, так і цивільних. У розмінуванні — це швидке знешкодження російського мінного сміття, повернення територій в аграрне виробництво. У сфері державних послуг — це відсутність бюрократії та корупції, будь-який сервіс на відстані кількох кліків. В освіті — це підготовка дітей до реалій мінливого світу, коли вони зможуть постійно вдосконалюватися та досягати успіху. Врешті-решт, інноваційне суспільство — це висока якість життя для кожного», — відзначив Прем’єр-міністр.

Також Шмигаль представив Стратегію інноваційного розвитку. Вона базується на трьох принципах:

  • Перший — це розвиток української екосистеми інновацій. Ідеться про створення умов для вільного виникнення і циркуляції ідей. Це допомога науково-дослідницьким інституціям, інноваційним стартапам та технологічним компаніям.
  • Другий — це багатостороння державна політика підтримки інновацій: від дерегуляції до національних програм.
  • Третій — це стимулювання інновацій та розвиток технологій, які вирішують актуальні проблеми сучасності та майбутнього.

Як зауважив Прем’єр-міністр, Уряд уже напрацював низку проектів нормативних документів щодо підтримки інноваційної діяльності в Україні. Головне, за його словами, зняти бюрократичні перепони, що сковують ініціативу.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено