Івано-Франківськ

Напруга зростає: КНДР випустила близько 200 артснарядів

Південна Корея евакуйовувала жителів до укриттів.

66 scaled

Північна Корея випустила понад 200 артилерійських снарядів у море в п’ятницю поблизу морського кордону з Південною Кореєю, в той час як жителям двох південнокорейських островів було наказано евакуюватися.

Снаряди потрапили на територію буферної зони, яка  була створена відповідно до військової угоди, підписаної 19 вересня 2018 року, з метою зменшення напруженості на кордоні, розповідає ПІК.

КНДР розірвала цю угоду в односторонньому порядку у листопаді 2023 року. Водночас Південна Корея теж призупинила її дію, на знак протесту проти запуску супутника-шпигуна.

 

Міністерство оборони Південної Кореї не уточнило, чи був наказ жителям островів евакуюватися викликаний артилерійськими обстрілами з боку Північної Кореї, чи південнокорейськими навчаннями у відповідь.

photo 2024 01 05 07 28 38

Однак у текстовому повідомленні, надісланому жителям і підтвердженому посадовцем острова, йшлося про “військово-морські стрільби”, які південнокорейські війська проводитимуть з 06:00 за Гринвічем (08:00 за київським часом) у п’ятницю.

Чиновник на острові Йонпхендо, розташованого на південь від спірної Північної розмежувальної лінії, заявив, що евакуація була проведена на вимогу південнокорейських військових.

Нагадаємо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин раніше наказав прискорити підготовку до війни, щоб протистояти тому, що він назвав безпрецедентними конфронтаційними кроками з боку США.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено