Івано-Франківськ

У “Київстарі” спростували заяву СБУ, що хакери місяцями були в системі оператора

Жодних фактів витоку персональних даних абонентів під час розслідування не виявлено.

61a5ebf gettyimages 1857556420

Мобільний оператор “Київстар” не підтвердив інформацію СБУ про нібито багатомісячний доступ хакерів «всередині» компанії до особистих даних абонентів та їхній витік.

Про це ПІК повідомили у пресслужбі компанії, та на Фейсбук-сторінці речниця компанії Ірина Леліченко.

У компанії зазначили, що офіційне розслідування кібератаки на мережу Київстар, яка сталась 12 грудня 2023 року, ще триває.

“Розглядаються різні версії, жодна з яких поки що не є остаточною. Вся інформація щодо розслідування кібератаки є на сайті Служби безпеки України, яка безпосередньо задіяна в цьому процесі. Жодних фактів витоку персональних даних абонентів під час розслідування не виявлено”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кібератака на мережу Київстар, яка відбулась 12 грудня 2023 року, вплинула на деякі технологічні системи, які відповідали за роботу зв’язку, але вони були відновлені протягом кількох днів

“Київстар уже застосував додаткові заходи для кіберзахисту, зокрема посилено управління доступом, впроваджено додаткові системи контролю серверів і робочих станцій, плануються наступні кроки із посилення кібербезпеки”, – кажуть у компанії.

Нагадаємо, керівник Департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Ілля Вітюк в інтерв’ю Reuters, розповів, що російські хакери проникли в систему українського телекомунікаційного оператора “Київстар” щонайменше у травні минулого року, хоча масштабна атака сталася 12 грудня.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено