Івано-Франківськ

У Калуській громаді зросла популяція лисиць: міськрада хоче дозвіл на відстріл

Торік в Івано-Франківській області зареєстрували 21 випадок сказу.

417480720 767260682102637 3643501487788139219 n scaled

У Калуській громаді зросла популяція лисиць. Тварини приходять у населені пункти й на людські обійстя, та можуть нести загрозу як і свійським тваринам, так і людям.

Із цього приводу сьогодні, 11 січня, у Калуші зібралася на позачергове засідання комісія з питань техногенно-екологічного захисту і надзвичайних ситуацій. Комісія схвалила звернутися від Калуської міської ради до Ради оборони області про дозвіл на регулювання популяції лисиць шляхом відстрілу.

Про це повідомляє Калуська міська рада, пише ПІК.

“Про зростання популяції лисиць звернулися старости Боднарівського, Кропивницького, Мостищанського, Ріп’янського, Вістівського і Студінківського старостинських округів. Тварини приходять на вулиці і навіть крадуть свійську птицю із людських обійсть. Крім того, часто вони оселяються у закинутих будівлях на околицях сіл. Лисиці — потенційно небезпечні, адже можуть бути переносниками сказу. Здійснити відстріл лисиць без дозволу Ради оборони області Українське товариство мисливців та рибалок — не може”, – йдеться у повідомленні.

До слова, торік в Івано-Франківській області зареєстрували 21 випадок сказу. У Калуській громаді зафіксований один випадок захворювання: у грудні минулого року у Мостищі виявили сказ лисиці. Зараз там введені карантинні обмеження, вакциновано всіх сприйнятливих тварин.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено