Івано-Франківськ

У Франківську вшанували пам’ять полеглого воїна Василя Матвіїва (ФОТО)

Захисник загинув біля Миколаївки Бахмутського району 2 лютого 2023 року через смертельні поранення,

matviyiv scaled

Анотаційну дошку полеглому захиснику Василю Матвіїву відкрили у Івано-Франківську, в мікрорайоні “Каскад”.

Пам’ятний знак встановили на фасаді багатоповерхівки, що на вулиці Миколайчука, 10а, де проживав захисник. Тут зібралися його рідні, друзі, товариші по службі та сусіди.

 «Важливо пам’ятати про наших Героїв, які показують приклад всьому нашому суспільству, що за свою державу треба боротися. І дуже важливо, що у межах програми «Івано-Франківськ – місто Героїв», ми продовжуємо вшановувати пам’ять анотаційними дошками, різними заходами, книжками, алеями слави для того, щоби ця пам’ять була довгою і ця пам’ять була завжди», – переконаний Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

419218908 954812506215006 6830542235344291030 n scaled

Що відомо про Героя

Змалечку Василь Матвіїв був дуже сумлінним та організованим. Намагався всім допомагати. До початку повномасштабного вторгнення планував поїхати за кордон на роботу. А з приходом ворога на українську землю, вирішив стати добровольцем і вступити до лав ЗСУ.  

Чоловік служив у 10-ій окремій гірсько-штурмовій бригаді «Едельвейс». Був водієм кулеметного відділення. В армії отримав від товаришів позивний «Матвій». 5 місяців військової служби захисник боровся за Соледар, Покровськ, Курахове.

Загинув Василь Матвіїв біля Миколаївки Бахмутського району 2 лютого 2023 року через смертельні поранення, несумісні з життям під час мінометно-артилерійського обстрілу ворога.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено