Івано-Франківськ

Відійшов у вічність багаторічний декан Педагогічного факультету ПНУ ім. В. Стефаника (ФОТО)

Олексій Рега помер на 73-му році життя.

obery svoie majbutnie 1024x576 1

11 січня на 73-му році життя відійшов у вічність кандидат педагогічних наук, доцент Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, багаторічний декан Педагогічного факультету Олексій Степанович Рега.

Про це повідомила на сайті університету, пише ПІК.

“Світла і вічна пам’ять про Олексія Степановича Регу назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав, любив, шанував, хто жив і працював поруч із ним, студентів, яких він навчав. Щирі співчуття рідним та близьким”, – йдеться у повідомленні.

Довідково:

Народився Олексій Степанович Рега 21 лютого 1951 р. у с. Тенетниках Галицького району Івано-Франківської області в селянській сімʼї. 1968 р. закінчив Букачівську середню школу. З цього ж року почав працювати на Долинському газопереробному заводі.

Упродовж 1972–1977 рр. навчався на історичному факультеті Івано-Франківського державного педагогічного інституту імені Василя Стефаника.

У 1983–1984 рр. – асистент кафедри педагогіки Івано-Франківського державного педагогічного інституту.

1995 р. разом із професором, членом-кореспондентом АПН України Б. Ступариком, академіком АПН України М. Стельмаховичем був одним із засновників кафедри історії педагогіки.

Упродовж 1994–2002 рр. – учений секретар спеціалізованої вченої ради для захисту кандидатських дисертацій з теорії та історії педагогіки у Прикарпатському університеті імені Василя Стефаника.

З 1997 р. – декан педагогічного факультету, а з 2004 р. до 2019 р. – директор Педагогічного інституту (згодом факультету) Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Наукові інтереси О. С Реги пов’язані з проблемами національного виховання дітей та юнацтва, розвитком гуманістичної педагогіки. Нагороджений відзнакою “Відмінник освіти України”.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено