Івано-Франківськ

Молюся за них: Руслан Марцінків розповів, чи змінилося його ставлення до ЛГБТ-спільноти (ВІДЕО)

Мер зазначив, що підтримує християнські цінності.

m8 scaled

Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків в авторській програмі “Відверто” з Оксаною Камінською розповів, чи змінилося його ставлення до ЛГБТ-спільноти.

“Я – за християнські цінності. Для нас християнські цінності передовсім. Мені здається, якби вся Україна була така християнська, як Івано-Франківськ, то у нас в державі було б менше проблем”, – сказав очільник громади.

Міський голова зазначив, що дотримується канонів, які встановлені християнством і молиться за всіх людей.

“Я люблю всіх людей. Я за них молюся. Господь сказав молитися навіть за ворогів. Я пам’ятаю, як уже покійна помічниця Романа Шухевича, на зустрічі в обласній філармонії сказала, що вона за того ката, який її бив, мучив, не давав пити, молиться. В ті часи для мене це було дивно. Сьогодні я розумію, що це є основа християнської моралі. По-іншому не може християнин”, – відповів Руслан Марцінків на питання, чи ставиться він негативно до ЛГБТ-спільноти.

Повну відповідь міського голови, дивіться на 22-й хвилині відеоінтерв’ю:

Нагадаємо, у 2022 році в одному із інтерв’ю Руслан Марцінків сказав,  “гей не може бути патріотом”. Ця фраза викликала обурення в соціальних мережах.  

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова через слова міського голови на адресу ЛГБТ-спільноти звернулась до правоохоронних органів. Вона зауважила, що рівність прав і свобод без будь-яких привілеїв та обмежень гарантована Основним Законом України.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено