Івано-Франківськ

Не без труднощів: на Прикарпатті вдалося уникнути дефіциту потужності в енергосистемі

Споживання в період 8-10 січня зросло майже на 10%.

ArticleImage 31004 scaled

В Івано-Франківській області вдалося уникнути дефіциту потужності в енергосистемі під час пониження температури повітря, яке фіксували 8-11 січня.

Про це повідомили в “Прикарпаттяобленерго“, пише ПІК.

“Перевищення споживання могло б призвести  до дефіциту потужності в енергосистемі та до введення графіків стабілізаційних вимкнень. Проте дефіциту вдалося уникнути. Попри те, що середнє навантаження по області продовжувало зростати, великі енергоємні споживачі знизили використання електроенергії в «години пік» та перенесли роботу на години, коли навантаження на мережу було менше. Завдяки цьому вдалося стабілізувати роботу енергосистеми та уникнути вимкнень”, – йдеться у повідомленні.

Водночас енергетики зазначають, що споживання електроенергії зростає через навантаження мережі в ранкові та вечірні години побутовими споживачами та малим бізнесом.

“На жаль, не всі дотрималися порад з ощадливого використання електроенергії. Через це споживання в період 8-10 січня зросло майже на 10%. У зв’язку з тим, що похолодання в Івано-Франківській області ще зберігається, просимо надалі споживати електроенергію економно та за можливості перенести роботу потужних електроприладів в обідній або нічний час”, – закликали в обленерго.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено