“Наприкінці року Україні вперше вдалося вийти на виробництво шести самохідних артилерійських установок «Богдана» на місяць. «Богдана» – перша самохідна гаубиця 155-мм калібру, розроблена фахівцями українського ОПК. Її попередні вогневі випробування завершилися лише місяць до початку повномасштабної війни”, – йдеться у повідомленні.

Також Україна виробила у 3,4 рази більше бронеавтомобілів, ніж у 2022 році.

Виробництво протитанкових ракетних комплексів «Стугна» вдалося збільшити вдвічі. «Стугна», як і американський комплекс Javelin, призначена для ураження живої сили, рухомих і нерухомих броньованих цілей, що мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, а також малорозмірних цілей типу, зокрема, легкоброньованих об’єктів і завислих вертольотів.

Цей ПТРК може вести вогонь ракетами Р-2 різних модифікацій (130 чи 152 мм). Комплекс здатний вражати броньовану мету на відстані від 100 метрів до 4-5 кілометрів залежно від освітлення.

Ще один пріоритет української оборонки – дрони. Станом на минулий рік виробничі потужності державних та приватних компаній становили мільйон fpv-дронів, десятки тисяч ударних дронів середньої дальності, тисяча далекобійних ударних дронів (1000+ км).

opk ukrayiny ru normal

Читайте також у ПІК: