Івано-Франківськ

Стало відомо, які рекорди встановили області України у 2023 році (ІНФОГРАФІКА)

Десь зібрали рекордний урожай, а десь рекордно довга повітряна тривога чи найдорожче пальне.

Стало відомо, які рекорди встановили області України у 2023 році (ІНФОГРАФІКА)

Кожна область України минулого року відзначилася певними рекордами. Зокрема, у кількох регіонах у 2023 році  зібрали рекордний урожай. У Вінницькій області зібрали найбільше зерна – понад 5 млн тонн (далі йдуть Полтавська та Черкаська область із понад 4 млн тонн).

На Житомирщині зібрали найбільше картоплі – близько 2 млн тонн (Хмельницька область лише трохи відстала). Про це пише ПІК з посиланням на Слово і Діло.

“Чернівецька область стала лідером із виробництва м’яса індиків: на її підприємства припадає понад 40% всього поголів’я індиків України. В області 8 основних підприємств, щорічне поголів’я індиків складає близько 850 тисяч. А найвища середня ціна (протягом 7 місяців) сільськогосподарської землі була в Івано-Франківській області – 400,4 тисяч гривень за гектар”, – йдеться у повідомленні.

У Миколаївській області, за даними НАЗК, за рік було зафіксовано найменше корупційних злочинів – 37. Донецька область відзначилася у 2023 році найдорожчим пальним. Найсумніший рекорд 2023 року в окупованій Луганській області – повітряна тривога безперервно триває понад 640 днів.

Харківській області минулого року вдалося залучити найбільше безробітних (13 тисяч осіб) до суспільно корисних робіт. Тернопільська область вийшла у лідери за кількістю відкритих «Дія центрів» – 12.

Дніпропетровська області отримала найвищий бал у рейтингу та була визнана найбільш цифровізованим регіоном України.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено