Івано-Франківськ

В Україні депутатів та чиновників можуть залишити без броні від мобілізації

Норма про бронь для нардепів прописана в профільному законі "Про статус народного депутата".

В Україні депутатів та чиновників можуть залишити без броні від мобілізації

В Україні можуть зняти бронь від мобілізації для діючих депутатів. Ця норма розглядається в рамках проекту закону про мобілізацію, пише ПІК.

“Поки варіанту не видно. Зрозуміло, що треба розширювати базу мобілізованих. Але як це зробити без каральних заходів для ухилянтів, незрозуміло. Очевидно, будемо прибирати бронь для депутатів, чиновників і т.д., щоб показати, що всі рівні. Практичного сенсу в цьому небагато, але інакше народ не зрозуміє”,йдеться у статті видання РБК-Україна.

Нагадаємо, що скандальний проект закону про мобілізацію знаходиться на доопрацюванні. Автори мають намір піти на часткове пом’якшення норм, але загальну концепцію хочуть зберегти, зокрема, обмеження для ухильників.

Норма про бронь для нардепів прописана в профільному законі Про статус народного депутата. Таким чином, навіть якщо не прописувати для нардепів окремих привілеїв в новому законі про мобілізацію, то їх все одно не заберуть в ТЦК та СП.

До слова, категорії депутатів і держслужбовців, які наразі не підлягають призову: народні депутати України та депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, працівники певних органів — військового управління, військових частин, установ, підприємств і організацій, ЗСУ, Міністерства оборони, Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Нацгвардії, Служби зовнішньої розвідки, Нацполіції, Держприкордонслужби, Національного антикорупційного бюро, податкової поліції, Управління державної охорони України, Державного бюро розслідувань, Державної виконавчої служби України, деякі категорії чиновників.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено