Івано-Франківськ

Чи можна приймати душ чи ванну під час застуди: пояснення сімейної лікарки

Людина сама встановлює для себе певні обмеження, коли відчуває, що у неї піднялася температура. 

Чи можна приймати душ чи ванну під час застуди: пояснення сімейної лікарки

Майже в кожного в житті виникало питання, чи можна приймати ванну, душ, мити голову, коли здоров’я дало збій. З’явились застудні чи інфекційні прояви: слабість, нежить, кашель, температура? Про те, чи можна купатися при температурі з застудою, пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

“Зокрема, сімейні лікарі не рекомендують приймати душ або ванну, якщо в людини жар, особливо якщо температура вища за +38°C. Це пов’язано з тим, що гарячий душ або ванна можуть підвищити температуру тіла і посилити лихоманку. Коли фізичний стан дозволяє, та термометр не показує високих позначок температури, то, за бажанням, недовгі обмежені гігієнічні процедури можливі”, – йдеться у повідомленні.

Особливо, коли ви вже довго хворієте і постійно пітнієте. Але терапевтка наголосила, що у випадку прийняття водних процедур при невеликій температурі, все ж краще приймати душ, а не ванну. Треба пам’ятати — переохолоджувати тіло не можна: вода не повинна бути надто холодною або, навпаки, гарячою. Час прийняття душу потрібно скоротити до мінімуму. Похід в баню або сауну потрібно категорично скасувати.

Чи можна приймати ванну при температурі

Коли є сильна слабість і висока температура — однозначно потрібно дотримуватись постільного режиму і почекати з прийняттям водних процедур.

Якщо стан людини дозволяє здійснювати гігієнічні процедури, то варто їх проводити увечері, щоби зразу після гігієнічних водних процедур лягти в ліжко. Після купання треба відразу одягти сухий одяг, оптимально —  зручний і комфортний домашній костюм.

Деяким людям протипоказано митися при завищеній температурі, це може значно погіршити фізичний стан: гіпертонікам, людям які страждають порушенням кровообігу та захворювання суглобів. Коли у тебе висока температура, важливо приділяти особливу увагу чистоті та гігієні, щоб уникнути поширення мікробів і запобігти ризику інфекції.

Рекомендації:

  1. Користуйся одноразовими серветками.
  2. Уникай спільного використання особистих речей.
  3. Часто мий руки водою з милом протягом дня, особливо перед їдою.
  4. Протирайся вологою губкою.
  5. Міняй одяг і постільні приналежності.
  6. Користуйся дезінфекційним засобом для рук.

Крім того, важливо пити та багато відпочивати, щоб допомогти організму боротися з інфекцією, що викликала лихоманку.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено