Івано-Франківськ

Школярка викинулася з вікна, небезпечна вода та молочні зуби : ТОП-10 новин тижня за 8- 14 січня

А також смерть народного артиста, комбінована атака росіян та історична угода.

Школярка викинулася з вікна, небезпечна вода та молочні зуби : ТОП-10 новин тижня за 8- 14 січня

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 8-14 січня 2024 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК). 

Атака РФ по Україні

photo 2024 01 08 08 52 51 scaled 1

Вранці 8 січня росіяни вдарили по Харкову, Запоріжжі, Дніпропетровщині та Хмельниччині. Приблизно о 3 ночі Повітряні сили повідомили, що Росія підняла в повітря бомбардувальники Ту-95. Згодом відбулися перші пуски. Тривога поширилась на всю територію України. Пізніше стало відомо, що злетіло кілька бортів МіГ-31К. Відбулися пуски “Кинджалів”. Відомо, що вибухи пролунали у кількох містах України.

Йдеться про Дніпро, Запоріжжя, Хмельницький та Харків. У Запоріжжі вибухів було кілька. У Харкові теж пролунала ціла серія. Відомо, що по Харківщині ворог запускав С-300. Ворог застосував по Україні крилаті, авіаційні, балістичні, зенітні керовані ракети та ударні БпЛА. Усього було 59 повітряних цілей. Наші сили ППО збили 18 ракет та 8 шахедів.

Молочні зуби

У Львові 5-річний хлопчик впав у кому під час видалення молочних зубів

У Львові помер 5-річний хлопчик, який впав у кому після видалення молочних зубів. Батько хлопчика Віктор Пашник розповів, що 8 грудня 2023 року дружина відвела сина до приватної клініки Ori-Dent для видалення двох молочних зубів. Після операції 5-річний Велес впав в кому й помер не повертаючись у свідомість.

Лікарі запропонували провести операцію під загальною анестезією, але під час неї у дитини зупинилося серце. Лікарям вдалося його запустити, а Велеса перевели до реанімаційного відділення. У лікарні батькам повідомили, що п’ятирічний хлопчик пережив клінічну смерть, і тривалий час проведення реанімаційних заходів стало причиною його важкого стану.

Пізніше лікарі подали відомості про смерть мозку дитини. Його життя підтримували апарати, проте стан хлопчика погіршувався щодня. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження щодо неналежного надання медичної допомоги, яке зараз перебуває на стадії досудового розслідування.

Трагедія у Коломиї

Vikno

Фото ілюстративне.

У п’ятницю, 12 січня, у місті Коломия з вікна дев’ятого поверху випала 15 річна дівчина. Від отриманих травм вона загинула. За попередньою інформацією, загиблій дівчині 15 років, вона навчалася в 11 класі місцевої школи. Усі обставини трагедії з’ясовують правоохоронці.

Гепатит А

kak peredaetsya gepatit a 3 9 scaled

У Вістовій на Калущині троє людей захворіли на гепатит А. Фахівці встановили, що люди могли заразитися від криничної води. Тож місцевих жителів застерігають не користуватися водою з криниць, або ж кип’ятити її та дотримуватися правил гігієни.

Зокрема, за 12 місяців 2023 року в Івано-Франківській області зареєстрували 54 випадки захворювання на вірусний гепатит А. Випадки реєструвались на території Івано-Франківського, Калуського, Надвірнянського та Коломийського районів.

Історична подія

zelenskyj i sunak  scaled

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, у п’ятницю 12 січня підписали двосторонню безпекову угоду на 10 років. 

Цей договір став першим у сфері безпекових угод на виконання домовленостей, узгоджених під час Вільнюського саміту НАТО між Україною, членами “Групи семи” та державами, що до них приєдналися. Безпекові зобов’язання Великої Британії за цим документом діятимуть до вступу України в НАТО, повідомив після підписання президент Володимир Зеленський.

“Підписання безпекової угоди між Україною та Великою Британією передбачає співробітництво у всіх сферах: на землі, в повітрі, на морі, в політичному та кібер-просторі. Вони будуть діяти до моменту вступу України до НАТО. Після цього перетворяться на гарантії безпеки Альянсу”, – прокоментував важливість угоди прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Смерть артиста

У віці 70 років помер народний артист України Віталій Білоножко

9 січня помер народний артист України Віталій Білоножко. Йому було 70 років. У співака зупинилося серце. Дружина Світлана Білоножко зазначила, що в той момент Віталій перебував у лікарні. Народного артиста України Віталія Білоножка 12 січня, провели в останню дорогу. Церемонія прощання з легендарним співаком пройшла Національної філармонії в Києві.

Попрощатися з народним артистом прийшли Оксана Білозір, Патріарх Філарет, ведучий Петро Мага, актор Дмитро Лінартович, Алла Кудлай, Павло Зібров та інші. Також можна було помітити вінки зі стрічками “Від сім’ї Ротару” та “Від сім’ї Лободи”.

Скандал з мобільним СТО для ЗСУ

Півроку стоїть на вулиці: чому авто, яке франківська блогерка купила для ЗСУ досі не відправили на фронт (ФОТО)

Днями у мережі поширили фото авто, яке у липні блогерка Саша Бо придбала та передала волонтеру Олександу Чепурі для передачі військовим, проте вона пів року стояло на одній із вулиць Франківська. У людей з цього приводу виникло обурення.

Сама ж блогерка зазначила, що не знала, що мобільне СТО досі не передали на схід і зазначила, що особисто забере машину й відправить військовим. Сам волонтер Чепура каже, що мав причини через які, авто за пів року так і не побувало на передовій. Детальніше про це читайте у матеріалі ПІК. 

  • Попри різні новини, наша область і Україна продовжує втрачати у цій жорстокій війні захисників. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг у бою за Батьківщину з Прикарпаття цього тижня! Щирі співчуття рідним героїв!

Дякуємо, що читаєте ПІК! Мирного усім тижня! 

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено