Івано-Франківськ

Півроку стоїть на вулиці: чому авто, яке франківська блогерка купила для ЗСУ досі не відправили на фронт (ФОТО)

Мобільне СТО так і не побувало на передовій. Ця новина викликала обурення у багатьох.

Авто, яке франківська блогерка Саша Бо придбала для військових у липні 2023 року,  досі не відправили на фронт. Вже понад півроку машина просто стоїть у одному з дворів Івано-Франківська. Цю інформацію разом із відповідними фото поширили у соцмережі, пише ПІК.

418848460 3584327215173404 4239504944483048223 n scaled

Позиція блогерки

Сама Саша Бо заявила, що також обурена подібною ситуацією. Вона повідомила, що співпрацювала з паном Олександром Чепурою, який є засновником громадської організації “Народний контроль об’єднаних громад”.

Олександр зустрічався з Сашею Бо й представив їй свій проєкт, і вона погодилась допомогти йому, зібравши разом зі своєю аудиторією необхідну суму грошей. Блогерка провела аукціон, зібрала потрібну суму грошей і офіційно передала кошти громадській організації Олександра. Далі справа була за ним, і він мав реалізувати весь проєкт. Та минуло вже шість місяців після  закінчення збору, але авто ще досі не “поїхало” на схід.

За словами блогерки, громадський активіст Олександр Чепура запевняв її, що вже наступного дня після того. які її передадуть,  машина поїде на передову. Але, як бачимо, цього не сталося.

“Саша (ред. – Олександр Чепура) представився військовим з АТО. Більше того, у нього своя громадська організація. Наш фонд уклав із нею договір та допоміг виконати запит. Наш фонд працює абсолютно прозоро й завжди публікував звіти, але одне діло самому везти машину, а інше – через посередника”, – написала Саша Бо у Інстаграмі.

Блогерка зазначила, що вона цікавилася де автомобіль, натомість Олександр не бажав з нею розмовляти, мовляв,”я на сході”. Вона пообіцяла своїм підписникам, що розбереться із ситуацією й обов’язково забере машину (мобільне СТО, яке мало ремонтувати машини на сході нашої держави).

Блогерка висловила припущення, що це не єдине авто, яке Олександр Чепура ось так тримає на вулицях міста. Окрім того, вона додала, що він розбив пікап для військових, бо взяв його у власне користування.

Позиція Олександра Чепури

415129524 698312312292699 4687790497671049692 n

Ми звернулися за коментарем до пана Олександра Чепури, керівника вищезгаданої організації й запитали з яких причин авто так і не потрапило на фронт, та чи планує він взагалі передавати машину військовим.

Чоловік повідомив нам, що це технічна машина, яка призначена саме для ремонту автомобілів, які зламалися у зоні бойових дій.

“Одразу машина не поїхала, бо я шукав команду майстрів, які на місці змогли б ремонтувати машини. Також ми чекали допоки ще одна машина буде готова до відправки. Потім так сталося, я хоронив брата, сам потрапив у ДТП й хлопці без мене не хотіли їхати”, – сказав він.

Чепура додав, що “мобільне СТО” не призначене для певної військової частини чи підрозділу, а має працювати й використовуватися там, де є потреба, тобто на різних напрямках.

“Зараз зима й не можна машину везти, треба зачекати бодай до лютого, поки дозволить погода. Я зв’язувався з різними комбатами, обдзвонював їх. Там різні ситуації, вони не завжди є на місці, а механіки, які звідси поїдуть також не хочуть працювати “за хліб”, – зазначив він.

Чоловік запевняє, що знає, кому й коли має передати автомобіль, але знову ж таки точних термінів не називає, а це може означати, що машина може ще стояти півроку, коли могла б вже давно використовуватися за призначенням на фронті.

Наше видання буде слідкувати за розвитком цієї ситуації та інформуватиме вас, наших читачів, про нові факти та деталі у цій справі.

Ввечері. 10 січня блогерка Саша Бо повідомила, що забрала автомобіль і вже є запит від військової частини, куди її чоловік особисто відвезе мобільне СТО. Вона також пообіцяла про це відзвітувати у мережі.

ОНОВЛЕНО:

Пізніше Саша Бо написала, що її чоловік вже доставив авто на фронт. Волонтер Олександр Чепура повідомив, що вони разом везли мобільне СТО на Донеччину, у напрямок Лиману.

Читайте також у ПІК: 

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено