Івано-Франківськ

Крали гроші в армії: корупційний скандал довкола сім’ї Гринкевичів у Львові

Бізнес сім’ї львівського підприємця Ігоря Гринкевича стрімко почав набирати обертів під час війни, і часто не за своїм прямим призначенням.

Крали гроші в армії: корупційний скандал довкола сім'ї Гринкевичів у Львові

Наприкінці грудня Україну сколихнула новина про те, що львівський підприємець Ігор Гринкевич намагався дати керівнику ДБР хабар у розмірі $500 тис., аби той посприяв у поверненні майна, яке вилучили у підконтрольних йому фірмах у межах кримінального провадження.

При цьому провадження стосується масштабних оборудок з закупівлями Міноборони. За попередніми даними ДБР, збитки можуть сягати понад 1 млрд грн., пише ПІК.

“Завищені ціни на шоломи та бронежилети, відкриті кримінальні провадження, проблемні будівництва та не зовсім прозора благодійність – далеко не всі справи, у яких підозрюється Гринкевич та його рідні. Так, у мережі заявили, що син бізнесмена – Роман Гринкевич – інвестує великі гроші в кар’єру майбутньої дружини Соні Морозюк та подарунки для неї, і це можуть бути кошти його батька”, – йдеться у повідомленні видання “Главком”.

Зазначимо, кримінальне провадження проти Гринкевича (який наразі перебуває під арештом) порушили за фактом угод із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії львівського бізнесмена виграли понад два десятки тендерів на постачання Міністерству оборони одягу понад 1,5 млрд грн (загальна сума – усіх тендерів 3,2 млрд грн).

Однак багато контрактів не були виконані, а деякі не в повному обсязі або за завищеними цінами. Бізнесмену повідомили про підозру за статтею про пропозицію чи надання неправомірної вигоди посадовцю. Йому загрожує до восьми років ув’язнення.

За словами блогера Ігоря Лаченкова, це не перша нажива корупціонера на військових та й не тільки. До цього були історії зі скандальними застройками, із роботою на полігоні «Широкий лан», а останньою краплею стали тендери для будівельних компаній Гринкевича, які повинні були постачати одяг військовослужбовцям.
“Загальна сума тендерів, які отримали компанії Гринкевича від МО за 2022-2023, складає 3.2 млрд. грн, просто вдумайтесь в ці цифри і це тільки те, що відомо Сімʼя Гринкевич не в перший раз заробляє на військових, але це точно буде востаннє”, – написав він.
Додамо, що бізнес сім’ї львівського підприємця Ігоря Гринкевича стрімко почав набирати обертів під час війни, і часто не за своїм прямим призначенням. Сім’я володіє рядом підприємств та навіть громадською організацією. Бенефіціарами сімейного бізнесу є такі особи: Ігор Гринкевич, Світлана Гринкевич – дружина, Роман Гринкевич – син та Ольга Швед – дочка.
gr 1 scaled

Мільйони на нерухомість

  • Роман Гринкевич 5 травня 2023 року придбав у престижному селищі Козин Обухівського району Київської області будинок площею 289 кв. м за 25 млн грн (при ринковій вартості у 50,5 млн грн). Крім будинку, Роман того ж дня також придбав чотири земельні ділянки у тому ж престижному селищі Козин.
  • 17 травня 2023 року Світлана Гринкевич, стала власницею двох квартир в Києві на вулиці Драгомирова (Печерськ) –  площею 51,6 кв. м та 123,6 кв. м. Загальна ринкова вартість оцінюється приблизно від 30 до 35 млн грн. А у листопаді 2023 року Світлана Гринкевич придбала земельну ділянку у Львівській області.
  • У березні 2023 року Світлана Гринкевич придбала мотельний комплекс «Катерина», розташований на обхідній дорозі (500 м від стадіону «Арена-Львів»).
  • Ірина Федак, теща Ігоря Гринкевича, стала власницею трьох земельних ділянок у Львівській області, квартир у Львові площею 127,7 кв. м, а також земельної ділянки в Київській області площею 2 га протягом 2023 року.
  • Зять Ігоря Гринкевича, футболіст Мар’ян Швед, отримав право власності на квартиру у Львові площею 161 кв. м за 8 млн грн у вересні 2023 року.
  • Наречена Романа Гринкевича, художниця Софія Морозюк, у 2023 році придбала автомобіль Porsche Cayenne 2015 року та комерційне приміщення в Києві, площею 122 кв. м.
Читайте також у ПІК: 
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено