Івано-Франківськ

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили чисельні атаки окупантів

Триває шістсот дев’яносто перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

419210800 722448286734919 7140593550508717263 n scaled

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 86 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ ввечері, 15 січня, пише ПІК.

Головне із зведення:

  • На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили дві атаки біля Синьківки Харківської області, де ворог безуспішно намагався покращити своє тактичне положення.
  • На Лиманському напрямку захисники відбили 12 атак ворога поблизу Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та ще 18 атак в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області та Григорівки, Верхньокам’янського Донецької області. Тут окупанти, за підтримки авіації, намагалися прорвати оборону наших військ.
  • На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили шість атак противника в районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку нашими захисники відбили 16 атак ворога в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 15 атак в районах Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області. Тут противник, за підтримки авіації, безуспішно намагався покращити тактичне положення.
  • На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. На цьому напрямку противник, за підтримки авіації, 11 разів безуспішно намагався прорвати оборону українських військ.
  • На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Водяне Донецької області. Обстріляв з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів, зокрема, Водяне, Вугледар, Золота Нива, Благодатне, Времівка, Рівнопіль Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку захисники відбили дві атаки західніше Вербового та Роботиного Запорізької області, де ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення.
  • Ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив один безуспішний штурм позицій українських військ.
  • Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 22 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по зенітно-ракетному комплексу противника.
  • Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, три артилерійські засоби та дві радіолокаційні станції противника.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено