Івано-Франківськ

На Прикарпатті гірські рятувальники продовжують пошуки громадянина Франції

Востаннє зниклий виходив на зв'язок 3 січня.

MyCollages 2024 01 15T110556.932 scaled

Повідомлення до рятувальників поступило 12 січня від представника посольства Франції в Україні про те, що громадянин Франції, в період з 3 по 6 січня планував здійснити сходження від смт. Ворохта, урочища Завоєля до гори Говерла та мандрувати Карпатами в напрямку до міста Рахів Закарпатської обл.

Рятувальниками було проведено моніторинг реєстрації гірськими маршрутами, проте вказаний громадянин не реєструвався, повідомляє ПІК із посиланнями

12 та 13 січня Ворохтянськими гірськими рятувальниками та рятувальниками поста «Заросляк» було обстежено основні маршрути сходження до вершини гори Говерла зі сторони смт. Ворохта.

Також, за інформацією ГУ ДСНС в Закарпатській області, встановлено, що Закарпатськими гірськими рятувальниками обстежено маршрути сходження на гору Говерла зі сторони Закарпатської області.

На крутому схилі гори Говерла здійснено компресійний тест і зондування снігового профілю на ступінь лавинної небезпеки та визначено 3-ій ступінь (значний) лавинної небезпеки, що становить високу загрозу для походів у горах.

На даний час рятувальниками проводиться посилений моніторинг даної ситуації.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено