Івано-Франківськ

Неспокійна ніч: Іран обстріляв ракетами й дронами цілі в Сирії та Іраку

"Балістичні ракети були використані для знищення шпигунських центрів і зборів антиіранських терористичних груп", - заявили у Корпусі стражів ісламської революції.

AP24016012625784 e1705369191687 scaled

Революційна гвардія Ірану заявила, що атакувала балістичними ракетами “шпигунські центри” і “антиіранські терористичні групи” поблизу північного іракського міста Ербіль.

Вибухи пролунали приблизно за 40 кілометрів на північний схід від Ербіля в напівавтономному Курдистані, в районі поблизу консульства США, а також житлових будинків цивільного населення.

Двоє загиблих і п’ятеро поранених цивільних осіб були доставлені в місцеву лікарню після вибухів.

132335760 aftermath scaled

Загибель іранського мультимільйонера

Іракський телеканал Rudaw повідомляє внаслідок ударів по Ербілю загинув відомий курдський бізнесмен Пешрав Дзейї. У його будинку прилетіло чотири ракети.

Агентство Shafaq News додає, що разом із підприємцем загинули чотири члени його родини.

У мережі пишуть, що Пешрав Дзейі володів компаніями Empire та Falcon Group і був тісно пов’язаний із ізраїльським МОСАД.

41b3aa192e0885a65de5ed8c13e71a99

Три заяви від Ірану

Іранський Корпус вартових Ісламської революції (КСІР) у ніч на 16 січня опублікував три заяви про атаки дронами та балістичними ракетами по територіях Іраку та Сирії:

  • на американську базу в районі Ербіля на півночі Іраку. Запущено щонайменше 7 ракет. Повідомляється про звуки тривоги у консульстві США в Іракському Курдистані;
  • по об’єктах терористичного угруповання “Ісламська держава” у Сирії. Обстріл здійснено у відповідь на теракт у місті Керман на південному сході Ірану 3 січня, за який відповідальність на себе взяла ІД;
  • обстріл “штаб-квартири” ізраїльської зовнішньої розвідки Моссад, розташованої в Ербілі, в Іракському Курдистані.

Зазначається, що атаки були здійснені з іранських провінцій Керманшах та Хузестан на заході країни.

816 scaled

Що передувало

Раніше Іран іноді завдавав ударів по північному Курдистану Іраку, заявляючи, що цей регіон використовується як плацдарм для іранських сепаратистських угруповань, а також агентів його “заклятого ворога” Ізраїлю.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено