Івано-Франківськ

Путін – причина конфліктів у світі: ключові заяви Зеленського у Швейцарії

Президент України закликав зупинити російського диктатора і розповів про цинічні злочини країни-агресорки.

Путін - причина конфліктів у світі: ключові заяви Зеленського у Швейцарії

Володимир Зеленський 16 січня виступив на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, що у Швейцарії зі спеціальним зверненням. Президент розпочав промову з нагадування, що повномасштабне вторгнення Росії на територію України триває вже майже два роки. Водночас він зауважив, що з моменту анексії Криму минуло 10 років. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

Президент України нагадав, що Владімір Путін підтримує безліч терористичних режимів у світі. За його словами, війна у Сирії досі кровоточить через рішення Путіна довести щось світу.

“Насправді один чоловік вкрав принаймні 13 років миру і замінив їх болем та кризами, які впливають на весь світ. Путін намагається нормалізувати те, що мало закінчитися у 20 столітті – масові депортації, зрівняння з землею міст та сіл та жахливе відчуття, що війна може ніколи не закінчитися. Фактично Путін уособлює війну. Ми всі знаємо, що він є єдиною причиною, чому тривають різноманітні війни та конфлікти, і чому всі спроби відновити мир зазнають невдачі. І він не зміниться. Ми повинні змінитися”, – розповів український президент.

Він також зазначив, що українці розпочали чинити спротив російським окупантам, коли майже ніхто не вірив в Україну. За його словами, усе змінилося, оскільки наразі світ не вірить у Росію. Він закликав світ приєднатися до української “формули миру”.

Зеленський наголосив, що у кожній російській ракеті є критичні компоненти із західних країн, десятки компонентів у кожній ракеті. За його словами, обурливим є той факт, що атомна промисловість Росії досі не під санкціями, попри те, що Путін є єдиним терористом у світі, який захопив АЕС в заручники.

Напрямки агресії Росії поза Україною стають очевиднішими

Володимир Зеленський наголосив, що відповідь Путіна на заклики до миру – це постачання все нових і нових озброєнь із Північної Кореї та Ірану.

“Режими, подібні до його, існують, поки ведуть війни. І ми – ми всі у вільному світі – існуємо доти, доки можемо захистити себе. Якщо хтось думає, що йдеться лише про Україну, то глибоко помиляється”, – запевнив Зеленський.

Український лідер також сказав, що “друзі” Путіна в КНДР та Ірані використовують його божевілля, поки у нього все ще є технології та ресурси, щоб їм заплатити. Водночас Володимир Зеленський розповів, що раніше Україну закликали “не загострювати” конфлікт. За його словами, після початку повномасштабної війни ніщо так не зашкодило, як ця концепція.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено